Formskrift, Ernst Thomsens Bogstavtavler, 1952

14.09.2020 | Nyheder

Skråskrift og autoriteter - podcast om vendepunkt i skoletiden

Marianne Abelsen oplevede noget nær en revolution da hun i 1960 fik en ny lærer, der ikke rettede sig efter inspektøren. Det fortæller hun om i podcasten Vendepunktet.

30.03.2020 | Nyheder

Nye tværfaglige undervisningsmaterialer om skole i gamle dage

En række reviderede og nye undervisningsmaterialer til grundskolen giver elever og lærere mulighed for at dykke ned i de enkelte fags historie.

Anskuelsesbillede fra serien Fredsbjerg plancher. Kunstner: Leo Fredsbjerg-Pedersen.

27.03.2020 | Nyheder

Del din hverdag i en coronatid

Under overskriften ’Dage med Corona’ opfordrer Nationalmuseet sammen med en række samarbejdspartnere nu alle danskere til at dele deres personlige hverdagsberetninger fra en coronatid.

18.03.2020 | Nyheder

Udstilling: Mennesket – naturens hersker

Igennem en række gamle anskuelsesbilleder, der portrætterer menneskets tilværelse i oldtiden, fortæller en ny digital udstilling hvordan skoleelever for 100 år siden er blevet formet i deres forståelse af fortiden. Og dykker ned i den centrale rolle man mente mennesket havde i naturen – og måske stadig mener vi har i dag.

24.02.2020 | Nyheder

Skolens historie i nye former

To nye tiltag formidler skolens og de enkelte fags historie og gør os klogere på, hvordan samfundet og lærerne har søgt at påvirke eleverne i de sidste 200 år.

29.05.2019 | Nyheder

Se det syv meter lange billede

Nu kan du dykke helt ned i vores længste anskuelsesbillede - Adams Illustrated Panorama of History fra 1878.

29.05.2019 | Nyheder

Hvad er det?

”Hvad er det?” spørger vi af og til os selv i bedste Piet van Deurs-stil, når vi kigger på vores mange anskuelsesbilleder, og nu spørger vi også dig.

03.12.2018 | Nyheder

Dansk Kulturarvs julekalender

Dyk ned i anskuelsestavler fra den søde juletid, gamle smalfilm fra Illums juleudsmykning, julekunst og gamle opskrifter på julebag i Dansk Kulturarvs julekalender.

22.01.2018 | Nyheder

Glimt fra Dansk Skolemuseums samling

I 2016 gennemgik Nationalmuseet Dansk Skolemuseums samling. Der blev fundet mange spændende og markante genstande undervejs, bla. en række anskuelsesmodeller, som blev lavet af skolemanden Gottlieb Christensen i slutningen af 1800-tallet. Se vores interview med konservator Eva jensen her.

11.10.2017 | Nyheder

Skolens kulturarv

Skoler lukker overalt og med dem forsvinder store mængder af skolehistorie. For at kunne forstå og fortælle skolens historier, må vi bevare skoler og skoleinventar, også fra tiden efter 1970. Det kræver, at kommuner, myndigheder og museer går sammen om at indsamle og frede bygninger. Et nyt digitalt skolehistorisk mødested ønsker at være rammen om…

Viser resultater 1 til 10 ud af 17